Home    l    Despre Brebu    l    Servicii/Facilitati    l    Galerie foto    l    Contact

Prezentare generala a vilei - Vila Stefania din Brebu

Descriere a localitatii Brebu din Prahova

Servicii oferite ,preturi practicate la Vila Stefania din Brebu

Galerie foto cu Vila Stefania

Pagina de contact a Vilei Stefania

Comuna BREBU


Prezentare video

Pe o terasa înaltã, la cca. 700 m altitudine si întinsã pe aproximativ 6 km² pe malul stâng al Doftanei, protejata de dealurile înconjurãtoare, ferita de orice sursa de poluare, beneficiind de un regim pluviometric ponderat si o temperatura medie de 9,3°C, comuna Brebu oferã prin calitãtile sale baleno-climaterice, conditii de viata asemãnãtoare cu renumita statiune Breaza de pe Valea Prahovei.
Altitudinea joasa si conditiile climatice deosebite si-au dat mâna in aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu, încântând ochiul si sufletul cu blânda imagine a fânetelor si pãsunilor întinse pânã sub poala pãdurilor de fag si de brad ce ocrotesc un fond cinegetic bogat.

Access: - mijloace rutiere pe DN1 (E 15): Bucuresti – Câmpina 92 km;
Brasov – Câmpina 83 km;
Câmpina – Brebu 10 km.

- trenul pe magistralele Bucuresti – Brasov la statia Câmpina si mai departe cu microbuzul.

Istoric


Prima mentiune istorica a localitatii Brebu dateaza din sec. XVI, tragandu-si numele de la breb (castor) animal de apa dulce existent in numar mare in aceste locuri pana in urma cu doua – trei sute de ani. Pe la mijlocul sec. al XVII-lea, Brebu devine resedinta domneasca de vara, intarita, a lui Matei Basarab, care inalta aici un palat construit in stilul epocii.
Armonia locuitorilor nu a putut lasa indiferent ochiul de artist al lui Stefan Luchian (1868-1916), pictor roman cu studii la Bucuresti, Munchen, Paris, care a imortalizat aceste locuri in sensibile lucrari: "Fantana din Brebu".

Puncte de interes:

Complexul arhitectural medieval Brebu, monument din sec. XVIII, situat in centrul comunei, este alcatuit din trei edificii: o clopotnita de 27 m inaltime, Casa Domneasca cu aspectul unei case taranesti mari si o biserica – manastire, adevarate bijuterii arhitectonice in stil Brancovenesc.

Intreg ansamblul este protejat de ziduri inalte si groase care lasa portita spre livada de nuci si pruni din spatele casei domnesti, si care se intinde molcom catre lacul domeniului de 3,8 ha suprafata si maxim 12 m adancime, devenit acum lac de agrement. Program zilnic: 10 – 18


Agrement:

Excursii organizate in grup sau individual, pe dealurile ce formeaza cumpana de ape dintre bazinul Doftanei si cel al Teleajenului. Se poate ajunge in comuna Valea Doftanei, pe un traseu cu durata de 8-10 ore.

Practicarea sporturilor de grup sau individuale, fotbal, volei, baschet, gimnastica, tenis, pe terenul de fotbal al comunei sau in sala de sport a scolii din comuna.

Ateliere mestesugaresti – profilate pe tamplarie, scluptura in lemn, prelucrarea lanei a laptelui si fabricarea tuicii.

Prezentare video

Home  l  Despre Brebu  l  Servicii/Facilitati  l  Galerie foto  l  Contact Us

© 2005 Claudiu All rights reserved.   Design by: claudiu702000@yahoo.com